1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. spaghetti bolognese

spaghetti bolognese

Door: manonvdent

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2005

Ingrediënten 4 personen


- 3 el olijfolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 300 gr winterpeen (geraspt)
- 1 stengel bleekselderij (in boogjes)
- 100 gram ontbijtspek (ik pak altijd wat meer: 2 dikke plakken) in reepjes.
- 500 gr rundergehakt
- klein blikje tomatenpuree
- tl gedroogde oregano
- 250 ml rode wijn
- 250 ml vleesbouillon (van tablet)
- blik tomatenblokjes (400gr)
- spaghetti



Mijn favoriete spaghetti bolognese. Uit Allerhande (datum??)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eventueel de bouillon vast klaar.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan en bak de uit, wortel en selderij zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg spek en gehakt toe en roerbak tit het gehakt rul is. Voeg tomatenpuree en oregano toe en bak 2 min. mee.
Schenk wijn bij en laat 5 min. sudderen. Voeg tomatenblokjes en bouillon toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat (minimaal) 15 min. sudderen. Breng de saus pittig op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de spaghetti gaar.

Serveertip

Lekker met geraspte kaas en salade.

Bron

Allerhande (AH)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van manonvdent
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top