1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Pollo al ajillo

Pollo al ajillo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2005

Ingrediënten 4 personen


1 hele kip in 8 stukken,5 teentjes knoflook (mogen er meer zijn),peper en zout,papikapoeder naar eigen inzicht,1/4 liter witte wijn,2 laurierblaadjes,takjes peterselie,beetje olijfolie.



Kipje in knoflook.Spreekt voor zich.........

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr.Verdeel de kip in 8 stukken.Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een grote pan en braad daarin de stukken kip aan.Haal de stukken uit de pan,bestrooi ze met zout,peper en paprikapoeder.Houd ze warm in een schaal warin ze ook de oven in gaan. Bak de plakjes knoflook in het vet.Blus af met de wijn.Voeg de laurierblaadjes toe en breng het aan de kook.Voeg alles na een minuut of 5 toe aan de kip en plaats de schaal voor 45 minuten in de oven.(hangt een beetje af van de oven die je hebt of er wat tijd bij komt.Hij moet in ieder geval gaar zijn,dat lijkt me duidelijk)Was de peterselie,hak het grof en strooi het voor het serveren over de kip.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adelheid


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adelheid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top