1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. GEGRATINEERDE AARDAPPELSCHIJFJES

GEGRATINEERDE AARDAPPELSCHIJFJES

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-12-2005

Ingrediënten 4 personen






100 gr. kaas, oude, geraspte

750 gr. aardappelschijfje

75 gr. geitenkaas(zachte)

1 dl. slankroom

1 teentje knoflook

peperkorrel, zwarte, gemalen




Verder heb je nodig


Een knoflookpers, een handmixer en een lage ovenschaal.


Een aantrekkelijk aardappelgerecht dat snel en eenvoudig te maken is en heerlijk om te eten. dit bijgerecht is groots om bij een dineetje te serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. neem voor de geitenkaas bij voorkeur een romige geitenkaas. neem voor de aardappelschijfjes voorgekookte.

2. verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden. pers intussen het teentje knoflook boven de room uit en klop de verse roomkaas er met de handmixer door. maal er royaal zwarte peper boven en schep de aardappelschijfjes erdoor. doe dit mengsel over in de ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

3. bak de aardappelgratin in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van k_e_r_s_t_m_i_s_


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van k_e_r_s_t_m_i_s_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top