Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Reebiefstuk met een zalf van dadels en munt

Reebiefstuk met een zalf van dadels en munt

Door: bijtanja

  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2005

Ingrediënten 4 personen


- 1 reefilet van ongeveer 200 gram, - een pot wildbouillon, - 10 gedroogde dadels, - 3 theelepels boter, - 50 gram afsnijsel van reevlees, - bouquet garni, - blaadjes fijngehakte munt.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Verrassend aardige combinatie en supermakkelijk te bereiden. De porties zijn zeer klein en geschikt als onderdeeltje van een veelgangenmenu. Recept komt uit de Good Food Kerstspecial, 2005

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de wildbouillon, de afsnijsels van het reevlees, twee theelepels boter en het bouquet garni in een pannetje en laat het flink inkoken. Laat tot gebruik staan

Bereidingswijze

Zeef de jus en warm deze weer op. Verwijder de pit uit de dadels en zet ze op met een beetje water en laat 10 minuten koken. Pureer de dadels met het kookvocht en voeg een klein beetje boter toe. Snij de reefilet in vier gelijke porties, bestrooi met peper en zout en bak deze kort aan beide kanten aan (twee minuten per kant is voldoende). Leg op elk bord een reefilet en daarnaast een quenelle van de dadelpuree die je bestrooit met de fijngehakte munt en schep een lepel reejus naast het vlees.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top