Courgettetaartje met geitenkaas.
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
Voorgerecht voor 2 personen.1 courgette,
zout,
3 plakken bladerdeeg (diepvries),
1 vleestomaat,
2 teentjes knoflook,
2 eetlepels olijfolie,
Boter om in te vetten,
1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm, Vers of diepvries),
1 eetlepel pijnboompitten,
Versgemalen peper,
2 plakken zachte geitenkaas (50 gram per stuk),
2 taartvormpjes ? 15 cm.
Voorbereiding
Voorbereiden.
Snijd de gewassen courgette in kleine blokjes. Bestrooi deze met zout en zet ze apart. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kruis de tomaat in, leg deze even in kokend water, ontvel hem em snijd hem zonder zaadjes in kleine blokjes. Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn. Verwarm de oven voor op 200 C. vet de taartvormpjes licht in.
Bereidingswijze
Bereiden.
Dep de courgetteblokjes droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette, knoflook en ? eetlepel kruiden 2 minuten. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor. Maal er peper over. Bekleed de taartvormpjes met bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Schep het courgettemengsel erin en leg de geitenkaas en de rest van de kruiden erop. Bak de taartjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
Serveersuggestie.
Garneer met fijne veldsla en cherry/kerstomaatjes.
Bereidingstijd circa 40 minuten.
Bevat per persoon 530 calorie?n, 14 gram eiwit, 38 gram vet en 33 gram koolhydraten.
Serveertip
Tip.
Vervang de courgette door aubergine en de Italiaanse kruide door tijm en rozemarijn.
In plaats van geitenkaas is brie of gorgonzola ook heel lekker.