1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelwaaiers met knoflookboter

Aardappelwaaiers met knoflookboter

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2005

Ingrediënten 4 personen


10 flinke vastkokende aarappelen, citroensap, 3 el zachte roomboter, 3 tenen knoflook, grof zout, 1 el verse peperselie


Verder heb je nodig


Ovenschaal, bakpapier, aluminiumfolie, kom met ijskoud water, oven voorverwarmd op 200 graden Celsius


Aardappelwaaiers met knoflookboter
Aardappelwaaiers met knoflookboter

Dit recept vond ik in een oud kookboekje van mijn schoonmoeder!! Het smaakt echt heerlijk en kan dienen als tapashapje of als bijgerecht bij vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de peterselie zeer fijn.

Bereidingswijze

Schil de aarappelen en spoel ze af en snijdt ze gewenst doormidden zodat ze rechtop blijven staan. Snijdt de aardappelen nu van boven af met een scherp mes in. Doe net alsof je heel fijne plakjes wil maken maar snijdt de aarappel niet helemaal door. Leg ze nu een kwartier in een kom met ijskoud water en een scheut citroensap. De waaier gaat nu een beetje open staan. Roer ondertussen de boter met de peterselie en zout tot een mengsel, knijp de knoflook erboven uit en roer goed door. Dep de aardappelen droog en leg ze in een met bakpapier bedekte ovenschaal. Vul de aardappels royaal met het botermengsel en dek de schaal dan af met aluminiumfolie. Bak de schotel in de oven gedurende 90 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lreijnen


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lreijnen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top