1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. witloftaart

witloftaart

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2005

Ingrediënten


3/4 struikjes witlof-200 gr. magere spekjes-2 el. boter-1 sjalotje-3 gare aardappels-3 eieren- 1 dl. creme fraiche-5/6 bladerdeegvellen-kaas- zout-peper-kerrie


Verder heb je nodig


Ovenschaal-koekenpan


Heerlijke witloftaart, zelfs de kids lusten dit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en kook deze gaar snijd ze in plakjes, schil het sjalotje en hak deze fijn, snijd de struikjes witlof in stukjes.

Bereidingswijze

De spekjes in de boter bakken, doe het sjalotje en de witlof erbij, laat dit 5 min. stomen, leg de vellen bladerdeeg op elkaar en maak hier een mooie lap van leg deze in de schaal,leg de gekookte aardappelschijfjes op het bladerd.laat de witlofmengsel uitlekken en doe dit in de schaal, klop de eitjes los met de creme fraiche en de kerrie, peper en zout en de kaas schenk dit over het mengsel, nu de oven in ongeveer 25 tot 30 min op 200 graden SUCCES



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marlejopa


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marlejopa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top