Gazpacho in borrelglaasjes

  • Spaans, Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 snackkomkommer, geschild en in stukjes


4 Tasty Tom tomaten, in stukjes


1/2 rode paprika, in stukjes


1 sjalotje, gesnipperd


1 teentje knoflook, gesnipperd


1/2 ciabatta, in 10 sneetjes gesneden


1 eetlepel balsamicoazijn


4 eetlepels olijfolie extra vierge


zout

(versgemalen) witte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

8 borrelglaasjes

Bereidingswijze

In keukenmachine komkommer, tomaat, paprika, sjalot en knoflook pureren. Van 2 plakjes ciabatta korstjes verwijderen en brood boven groentepuree verkruimelen. Azijn en 3 eetlepels olie toevoegen en alles nog kort pureren. Goed op smaak brengen met zout en peper. Gazpacho afgedekt in koelkast in ca. 1 uur door en door koud laten worden. Sneetjes ciabatta in broodrooster goudbruin roosteren en besprenkelen met rest van olie. Gazpacho in borrelglaasjes scheppen. Serveren met ciabatta.

Serveertip

Variatietips

Druiven gazpacho: Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie.
Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten