Gevulde aardappels uit Hongarije

  • Hongaars, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo grote aardappels * 100 gram worst * 150 gram gekookte varkenshaas * 2 uien * gekookte rijst * zure room * zout * paprikapoeder * boter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappels, was ze, snijd ze doormidden en hol ze uit. Bewaar wat u er uitsnijdt. Draai het vlees, de helft van de worst, 1 ui en 2 eetlepels rijst tweemaal door de gehaktmolen. Meng er wat zure room door en maak het geheel op smaak met zout en paprikapoeder. Vul met dit mengsel de halve aardappels. Snipper de tweede ui in 2 eetlepels boter, snijd de resterende worst in reepjes en vermeng beide met de fijngehakte massa die u uit de aardappels sneed. Beboter een ovenschaal en schep het ui-aardappel-worstmengsel erin. Zet de gevulde aardappels er bovenop en voeg een scheut water toe. Bestrooi het geheel met paprikapoeder en leg het deksel op de schaal. In een matig warme oven op 150 graden is het gerecht in 30 minuten gaar. Neem dan het deksel van de schaal, zodat het gerecht in maar enkele minuten een smakelijk kleurtje krijgt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten