1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehaktballetjes met satesaus

Gehaktballetjes met satesaus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2005

Ingrediënten 4 personen


300 gr. snelkookrijst.
1 beschuit.
500 gr. gehakt naar keuze.
1 ei(M).
1 eetl. sambal.
boter.
1 zak panklare sperziebonen.
1 zak Suzi-Wan pinda satesaus of van een ander merk.(400 gr.).



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.

Bereidingswijze

Beschuit verkruimelen.
Gehakt mengen met beschuit,ei,sambal en zout naar smaak.
Van gehakt balletjes draaien.
In een pan boter verhitten en de balletjes in ca. 15 min. gaar en bruin bakken.
Sperziebonene in weinig water in ca. 5 min. beetgaar koken.
Op smaak brengen met zout.
Satesaus in een steelpannetje in ca. 2 min. al roerend verwarmen, niet laten koken.
Gehaktballetjes serveren met rijst, sperziebonen en satesaus.

Serveertip

Geef er stukjes kroepoek bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ge_hakt_recepten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ge_hakt_recepten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top