EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS
- Frans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Bereidingswijze
- vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
- eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
- in een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
- filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien.
- filets uit pan nemen.
- ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
- port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen.
- port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
- eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
- uit pan nemen en op plank leggen.
- groene peper door saus roeren.
- pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
- eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen.
- saus erover schenken.