EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


  • 2 eendenborstfilets (ca. 250 g)

  • zout en peper

  • 2 el gedroogde tijm

  • 3 el boter of margarine

  • 1 1/2 dl rode port

  • 1 el balsamicoazijn

  • 2 el groene peperkorrels (potje)

  • 1/2 zakje waterkers( 75 g)




Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
  • eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
  • in een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien.
  • filets uit pan nemen.
  • ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
  • port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen.
  • port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
  • eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
  • uit pan nemen en op plank leggen.
  • groene peper door saus roeren.
  • pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
  • eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen.
  • saus erover schenken.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

k_e_r_s_t_m_i_s_ avatar
k_e_r_s_t_m_i_s_

Doorsturen

Home Recepten