EENDENBORSTFILET IN RODE PORTSAUS

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


  • 2 eendenborstfilets (ca. 250 g)

  • zout en peper

  • 2 el gedroogde tijm

  • 3 el boter of margarine

  • 1 1/2 dl rode port

  • 1 el balsamicoazijn

  • 2 el groene peperkorrels (potje)

  • 1/2 zakje waterkers( 75 g)




Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • vel van eendenborstfilets met scherp mes in ruitpatroon inkruisen.
  • eendenborst bestrooien met zout, peper en tijm.
  • in een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • filets op velkant ca. 5 minuten bakken, keren en aan andere kant in ca. 1 minuut dichtschroeien.
  • filets uit pan nemen.
  • ca. 3 eetlepels bakvet achterhouden, rest weggooien.
  • port en azijn bij in pan achtergebleven bakvet schenken en aan de kook brengen.
  • port in ca. 2 minuten op middelhoog vuur iets laten inkoken, af en toe roeren.
  • eendenborstfilets ca. 3 minuten aan beide kanten in saus verwarmen.
  • uit pan nemen en op plank leggen.
  • groene peper door saus roeren.
  • pan van vuur nemen en rest van boter in kleine stukjes erdoor kloppen.
  • eendenborstfilets in dunne plakjes snijden, waterkers over vier borden verdelen en plakjes eendenborst erop leggen.
  • saus erover schenken.

Laatste reacties

jokewvg avatar
jokewvg 28-12-2005

Lijkt mij ook een heerlijk recept. Bedankt! groetjes joke.

roxy-floxsy avatar
roxy-floxsy 19-12-2005

Jammie! Dat neem ik mee, klinkt errug lekkerrrrrr! Liefs, Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten