1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Sla-envelopjes met Kipreepjes

Sla-envelopjes met Kipreepjes

Door: wvklink

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005

Ingrediënten 4 personen


1 kg kipfilet in blokjes of reepjes,
1,5 eetlepel suiker,
3 eetlepels mirin,
blaadjes sla (van kropsla).

Voor de saus: 8 eetlepels sojasaus,
2 1/2 eetlepel suiker,
5 fijngesneden teentjes knoflook,
3 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-ui,
1,5 eetlepel geroosterd sesamzaad,
3 eetlepels sesamolie.



Sla-envelopjes met Kipreepjes een groot succes bij vrienden en kennissen. Het recept heb ik aangepast naar aanleiding van het heerlijke recept van lekkerkoken1. Waarvoor dank!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de kip met de suiker en de mirin en laat het 30 minuten marineren. Vermeng alle ingredienten voor de saus. Vermeng de saus en het vlees en laat nogmaals 3 uur marineren. Verhit 1 eetlepel soja-olie en bak hierin 1/3 deel van het vlees met de saus in 5-10 minuten bruin en gaar en houd het vlees warm. Bak de rest van het vlees op dezelfde manier (bak niet teveel vlees tegelijk, anders komt er teveel vocht los). Serveer het gerecht met witte rijst en geef de blaadjes sla er apart bij. Dit gebakken kipgerecht wordt in Korea als volgt gegeten: pak een blaadje sla, schep hier wat rijst en wat gebakken kipvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.

Serveertip

Je kunt de volgende variaties toepassen.
Voor de liefhebbers van pittig voeg per bakbeurt 2 a 3 theelepels pittige sambal toe.

Een andere variatie is het toevoegen van een flinke scheut Japanse Sake (toko) aan der marinade.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wvklink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top