1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Geglazuurde (kerst)koekjes

Geglazuurde (kerst)koekjes

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005

Ingrediënten


300 g bloem

150 g fijne kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

250 g koude boter

1 eierdooier

200 g poedersuiker


Verder heb je nodig


Plasticfolie
bakpapier
uitsteekvorm (ster)


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door. Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn. Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 min. in de koelkast.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot lap van 5 mm dikte. Met vormpje (kerst)figuurtjes uit deeg steken. Bakplaat met bakpapier bekleden en koekjes op enige afstand van elkaar erop leggen. Koekjes in midden van oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en eventueel met dikke breinaald of Chinees eetstokje gaatje in elk koekje prikken, zodat koekjes aan lint kunnen worden opgehangen. Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 min. laten afkoelen. Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Nabereiden:
Poedersuiker met 5-6 el water tot glazuur roeren. Bovenkant van koekjes met glazuur bestrijken en dit hard laten worden. Eventueel een stukje (keuken)touw of lint door elk koekje rijgen om ze in kerstboom te hangen.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top