
1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 ml volle melk
125 ml slagroom
nootmuskaat
50 g gruy?re (kaas)
Ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed
Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.
Oven voorverwarmen op 175 ?C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden. Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 175 ?C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen.
messie 18-12-2011
Helaas, de aardappels worden niet gaar. Dit gerecht moet vééél langer in de oven!
messie 18-12-2011
Helaas, de aardappels worden niet gaar. Dit gerecht moet vééél langer in de oven!
messie 18-12-2011
De aardappels waren nog niet gaar na 50 minuten! moest er nog een half uur in. Hoe kan het dat iedereen dit recept zo geweldig vindt? of houden jullie van ongare aardappels?
jeanne1964 11-12-2011
hallo, ik heb dit recept gisteren gemaakt, geweldig en heelijk, ga hem ook met kerst weer maken, groetjes jeanne
anita4 07-04-2011
hoi,
lijkt me heerlijk! neem hem mee
groetjes van anita