Aardappelgratin

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005


Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.
Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen


2 eieren


1 teentje knoflook, geperst


150 ml volle melk


125 ml slagroom


nootmuskaat


50 g gruy?re (kaas)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden. Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

messie avatar
messie 18-12-2011

Helaas, de aardappels worden niet gaar. Dit gerecht moet vééél langer in de oven!

messie avatar
messie 18-12-2011

Helaas, de aardappels worden niet gaar. Dit gerecht moet vééél langer in de oven!

messie avatar
messie 18-12-2011

De aardappels waren nog niet gaar na 50 minuten! moest er nog een half uur in. Hoe kan het dat iedereen dit recept zo geweldig vindt? of houden jullie van ongare aardappels?

jeanne1964 avatar
jeanne1964 11-12-2011

hallo, ik heb dit recept gisteren gemaakt, geweldig en heelijk, ga hem ook met kerst weer maken, groetjes jeanne

anita4 avatar
anita4 07-04-2011

hoi, lijkt me heerlijk! neem hem mee groetjes van anita

anpie avatar
anpie 20-12-2010

Het was ontzettend lekker, de samenstelling was ook prima! Wij en onze vrienden hebben ervan gesmuld naast de rosbief uit de oven en de salade. Heerlijk, dit ga ik (veel) vaker maken!

anpie avatar
anpie 19-12-2010

Staat nu in de oven, ben zo benieuwd!!! Een keukenmachine (heb ik) is wel heel erg nodig, haha. Het is op zich zo klaar, ik laat het weten hoe het heeft gesmaakt. Bedankt.

BBirgit avatar
BBirgit 19-12-2010

Erg lekker recept ik heb hem gemaakt met wat gebakken spekjes erdoorheen en dat is ook echt een aanrader! Bedankt.

tienamelie avatar
tienamelie 26-12-2009

Heerlijk recept, stond 1e kerstdag op het menu en iedereen zeer tevreden! Heb het gewoon een dag van tevoren gemaakt.

sampiie avatar
sampiie 25-12-2009

Yep! Ga ook dit recept proberen! Het ziet er goed uit. Groetjes Sampie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten