1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelgratin
  5. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Aardappelgratin
Aardappelgratin
  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 6 personen


1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen

2 eieren

1 teentje knoflook, geperst

150 ml volle melk

125 ml slagroom

nootmuskaat

50 g gruy?re (kaas)


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Ronde taartvorm (inhoud 2 l), met bakpapier bekleed

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Aardappels (in keukenmachine) in flinterdunne plakjes schaven. In kom eieren loskloppen met knoflook, melk, slagroom en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel-roommengsel overdoen in vorm. Aardappels met spatel stevig aandrukken en kaas erover strooien. Aardappels in midden van oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin bakken. In vorm laten afkoelen en stevig laten worden. Aardappelgratin uit vorm nemen en met scherp glad mes in 12 punten snijden. Puntjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 ?C en aardappelgratin in 10-15 min. verwarmen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja


Reacties (32)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstsonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top