1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sambal eitjes (Sambal Telor)

Sambal eitjes (Sambal Telor)

Door: henny

  • Indonesisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005

Ingrediënten 6 personen


6 grote eieren, hard gekookt en gepeld
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 tl. sambal trassi
1 tl. laos
1 kwart schijfje Gula Djawa (javaanse suiker)
1 spriet sereh, beetje kneuzen en knoop in maken
1 salamblaadje
1 pakje tomato fritto gezeefde tomaten
stukje santen van ong 2 x 2 cm
ca. 2 el. olie om te bakken
snufje zout


Verder heb je nodig


Flinke koekepan


Mijn recept komt oorspronkelijk uit het Indonesisch kookboek van Beb Vuyk, ik het het recept iets aangepast! Ik zet dit altijd op tafel als ik een rijsttafel serveer, altijd een succes!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ui, knoflook, sambal, laos, gula djawa, zout even in de olie. Als ui beetje gekleurd is de tomato fritto erbij, even zachtjes laten pruttelen, dan santen, spriet sereh en salamblaadje toevoegen. Halveer de eieren en leg ze met de snijkant in het mengsel. Laat het zo nog ca. 10 min. zachtjes stoven, tot de olie uit de santen boven komt drijven. Verwijder dan sereh en salamblaadje en haal van het vuur af. Neem de serveerschaal. Schep er wat van de saus in. Leg de eieren met de snijkant naar beneden erin en schep wat saus over de eieren heen en de rest naast de eieren. Koel bewaren tot serveren.

Serveertip

Vlak voor serveren kun je dit gerecht even kort opwarmen in de magnetron.



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top