Loempia met kip en scampi
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-12-2005
Huisgemaakte loempia\'s is kinderspel, en dit recept is lekker feestelijk !!!
Ingrediënten 4 personen
-1/2 ijsbergsla-1 kippenborst
-8 scampi
-16 peultjes
-1 stronk witloof
-1 th lepel currypoeder
-1 th lepel sesamzaad
-100 g sojascheuten
-4 velletjes brickdeeg (kant en klaar)
-2 eierdooiers
-preischeutjes
-koriander
Voorbereiding
*was de sla en snij deze fijn
*snij de kip en de scampi in stukjes en snij ook het witloof en de peultjes in dunne reepjes (julienne)
-meng kip, scampi, witlof en peultjes met de currypoeder, sesamzaad en de sojascheuten
Bereidingswijze
-verdeel de massa over de 4 brickvellen en kleef deze goed dicht met wat eigeel
*de loempia\'s frituren op 180 C en dit circa 7 min tot ze goudgeel zijn
Serveertip
-serveren met wat sla, preischeutjes en een zoetzure saus
-garneer met wat koreander
Laatste reacties
wat is scampi?. wim.waasdorp@planet.nl