Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Aardappels uit Hongarije

Aardappels uit Hongarije

Door: brando70

  • Hongaars Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005

Ingrediënten


1 kilo aardappels * 100 gram uien * 80 gram boter * paprikapoeder * tomatenpuree * zout * bouillon * bloem * peterselie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels, snijd ze in plakjes en snipper de uien. Strooi over deze laatste 1 theelepel paprikapoeder en fruit ze. Voeg er vervolgens 3 eetlepels tomatenpuree, een snufje zout en de plakjes aardappel aan toe en giet er zoveel bouillon op dat het geheel juist onder staat. Breng het gerecht aan de kook, draai het vuur lager en stoof de aardappels in 15 minuten gaar. Giet het restant van het kookvocht af en bind het met wat bloem tot een dunne saus, waarmee u de aardappels overgiet. Bestrooi het gerecht voor het serveren met peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top