1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. cacik

cacik

  • Turks, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2005

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer
zout
2 teentjes knoflook
turkse yoghurt
2 el fijngesneden muntblaadjes + extra voor garnering
peper
1 el olijfolie
cayennepeper



Koude komkommersoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de komkommer,halveer hem in de lengte en schraap het zaad eruit met ee lepel.
rasp het vruchtvlees grof.
doe in een vergiet en bestrooi met een el zout.
laat de komkommer 15 min uitlekken.
pel intussen de knoflook.

Bereidingswijze

Spoede komkomer af en druk het vocht eruit.
doe de oghurt in een kom,pers de knoflook erboven uit en voeg de komkommer en munt toe.
voeg 1 1/2 dl water koud water toe en breng de soep op smaa met zout en peper en laat hem in ca. 30 min door en door koud worden en op smaak komen.

Serveertip

Schep de soep in kommen,druppel er olie over en bestuif met een beetje cayennepeper en garneer met munt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van **fourseasons**


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van **fourseasons**
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top