1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. borrelwafeltjes

borrelwafeltjes

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-12-2005

Ingrediënten


1 kilogram bloem, 1/2 kilogram boter (roomboter), 1/2 kilogram witte bastertsuiker, 5 eieren en 5 zkjes vanillesuiker.


Verder heb je nodig


Wafelijzer, kom en mixer


Oma's recept van de lekkerste borrelwafeltjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat alles op kamertemperatuur komen aleer te beginnen met mengen

Bereidingswijze

Doe de boter op kamertemperatuur in een kom en meng de suiker erdoor.
doe een voor een de eireren erbij en dan de bloem.
Meng dit goed tot een gladde deeg en zet het warm op een hoekje van de verwarming en laat dit 24 uur zweten.
Vorm dan balletjes van doorsnee 3 cm en bak deze dan in het wafelijzer tot de goudbruin zijn.
Heerlijk voor bij oudjaar maar ook door het jaar heen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amoonen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amoonen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top