1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Spruitjes
  6. Pittige indonesische kerrie spruitjes

Pittige indonesische kerrie spruitjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2005

Ingrediënten 3 personen


Grote zak met kleine spruitjes;
pakjes gerookte spekblokjes;
knoflook;
1 a 2 tl sambal;
kerrie masala (hindoestaanse;
olie;
suiker


Verder heb je nodig


Pan
wok
vergiet


Spruitjes op zn indionesisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Water voor de spruitjes aan de kook brengen.
Van de spruitjes de achterkant verwijderen en inkruisen.
Als het water kookt el suiker toevoegen en daarna de spruitjes hierin voor laten garen (3 tot 5 minuten. Vervolgens water afgieten.Spruitjes af laten koelen.
Spruitjes kunnen gerust een halve dag van te voren worden gekookt. De reden waarom dit van te voren klaar gemaakt wordt, is dat wanneer je dit niet doet is mijn ervaring dat de spruitjes heel papperig worden. Op deze manier hoeven ze maar heel kort gewokt te worden en zijn ze nog lekker "knapperig".

Bereidingswijze

In wok wat olie verwarmen. Hierin de spekjes bakken. Knoflook, kerrie massala, sambal en el suiker toevoegen. (de suiker heft het bittere van de kerrie en van de spruitjes op)
Tot slot de spruitjes eraan toevoegen en roerbakken tot alles goed vermengd is. Spruitjes op smaak laten komen.

Serveertip

Met rijst en bijv kip



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koriander_b


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koriander_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top