1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. mosselen

mosselen

Door: oenkerkerbol

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2005

Ingrediënten 4 personen


*3 kilo mosselen
*100 gr boter
*2 tenen knoflook, gehakt
*0,5 deciliter kokosmelk
*1 gehakt rood pepertje zonder zaadjes
*sap van halve citroen
*30 gr amandelen, gehakt
*4 eetlepels gehakte peterselie



Mosselen met knoflook en amandelen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan. Fruit hierin de gehakte knoflook enkele minuten. Voeg de kokosmelk, het citoensap en het gehakte pepertje toe.Laat dit 1 minuut doorkoken.Voeg vervolgens de mosselen en de gehakte amandelen toe. Doe een deksel op de pan en kook de mosselen 4 minuten tot ze openstaan.Doe de helft van de peterselie er bij en schudt de mosselen goed door elkaar.Kook ze nog 1 minuut. Schep ze in 4 borden samen met een beetje kookvocht.Srooi tot slot de rest van de peterselie erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oenkerkerbol
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top