1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Wafels

Wafels

Door: janenmia

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2005

Ingrediënten


1 kg bloem.
1 kg boter.
1 kg eieren(ca 13 a 15 stuks)
1 kg witte basterdsuiker.
3 zakjes vanille suiker.
1 zakje bakkingpoeder.


Verder heb je nodig


Ketel van ca 6 - 8 liter.
Handmixer.
Kommetje om eieren te controleren.Wij doen n.l elk ei eerst in een kommetje om te controleren of er een fout ei tussen zit;anders kunt u uw deeg weggooien.


Heerlijke en houdbare wafel voor allegebeurtenissen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ik smelt de boter in de combi-magnetron.
Laat de eieren vooraf op kamertemperatuur komen,anders koelt de boter te snel af en wordt het lastig roeren.

Bereidingswijze

Doe de gesmolten boter in de ketel.
Voeg de vanille suiker toe-blijf roeren.
Voeg de basterdsuiker toe-blijf roeren.
Voeg de bakkingpoeder toe - blijf roeren
Voeg nu ei na ei toe-blijven roeren,het vogend ei erbij doe als het vorige goed is opgelost.
Als alle eieren zijn opgelost de bloem ,beetje bij beetje erbij doen om klonteren te voorkomen
Zolang blijven roeren tot een mooie gladde deeg ontstaat.
Dan het deeg(afgedekt)2 uren laten rusten.
Van deze hoeveelheid maakt u 50 grote wafels in een ijzer van 7x4.
Bewaar de wafels in een trommel samen met een snee rogge brood,dan blijven ze langer vers en ze kunnen zeker 2 weken bewaard worden.

Serveertip

Deze wafels kunnen naturel geserveerd worden ,maar ook bestrooid met poedersuiker of met blikfruit en slagroom.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janenmia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top