1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Huzarensalade
  6. HUZARENSALADE

HUZARENSALADE

  • Nederlands, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2005

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 kg. aardappelen (geschild gewicht)(= voor 6-8 personen), 1 groot blik corned beef,1 fles calve slasaus naturel (500 ml), 1 blikje ananas met 4 schijven (delmonte) 1 potje witte bonen uitlekgewicht 215 gr. 1 potje sandwichspread (naturel)1 potje kleine witte zilveruitjes, 1 potje amsterdamse uien, 1 pot met kleine zoetzure augurken (gebruik +/- 10 augurkjes), 1 ui (middelmaat), 1 appel, eieren voor de garnering.verder nog bv. radijsjes enz , wat ketchup om een tekst erop te spuiten. enz.laat je fantasie maar werken.
let op :de uitjes,augurkjes en de ananas eerst door de zeef doen!


Verder heb je nodig


Grote schaal (bv. grote glazen ovenschaal)
rol plastic vershoudfolie.


Carnaval is weer in aantocht. Daarom dit heerlijke recept van mijn schoonzusje!
Zelfs de allermoeilijkste eters vinden hem heerlijk!

JAAAAH... en aan de lijn denken we weer na het feestvieren!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met wat zout gaar of kook ze met 1 1/2 maggi tuinkruiden bouillontabletten. met een pureestamper grof stampen. Snij de corned beef in kleine stukjes, evenals de ananas.Laat de witte boontjes goed uitlekken in een vergiet, snij de verdere ingredienten in kleine stukjes of blokjes. Meng alles goed door elkaar en meng, als de aardappelen afgekoeld zijn deze door de ingredienten en roer de slasaus erdoorheen. alles heel goed mengen, en goed doorroeren. wel een enkele keer proeven of er genoeg slasaus in zit en of er evt. nog wat zout doorheen moet. Je moet de koude schotel een avond van te voren maken zodat 's nachts alles goed kan intrekken.dek de schaal goed luchtdicht af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast. Evt.vlak voor het gebruik over de bovenkant nog een dun laagje mayonaise smeren (echt dun) en daarna de koude schotel mooi garneren met plakjes hardgekookt ei, augurkjes radijsjes enz. wat je maar mooi vindt. en rondom de rand kun je het ook nog mooi versieren met van alles, bv ook nog met rolletjes salami, gevulde eieren, suggesties genoeg. met ketchup kun je bv. het jaartal erop schrijven van het nieuwe jaar,ziet er ook leuk uit.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer het op een mooi bedje van slablaadjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top