Gegrilde zwaardvis met salsa di giovanna
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
het sap van 1 citroenextra vierge olijfolie
zeezout en zwarte peper uit de molen
3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
een takje verse munt, alleen de blaadjes, grof gesneden
een takje verse oregano, alleen de blaadjes, grof gesneden
4 plakken zwaardvis of tonijn van 1 cm dik
Bereidingswijze
Pers de citroen uit in een kom en giet er 3 keer zoveel olijfolie bij. Voeg peper en zout toe en roer de knoflook, munt en oregano erdoor.
Zet een grillpan of koekenpan op het vuur tot hij zeer heet is en wrijf je zwaardvis of tonijn in met peper en zout. Leg de plakken vis in de pan en bak ze 1 minuut aan elke kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Hierdoor blijft de vis vanbinnen nog een beetje roze, maar als je dat liever niet hebt mag het ook iets langer. Verdeel de vis over de borden en schep de saus erover.
Serveertip
Anna Tasca Lanza zwaait de scepter op het Regaleali-landgoed op Sicili? en is een van de bekendste koks van Itali?. Giovanna is de steunpilaar van haar keuken, en deze saus is een van Giovanna`s specialiteiten. Ze gebruikt hem bij vis - hij is echt fantastisch bij grote vissen als tonijn, zwaardvis en haai, maar ook erg lekker om bij inktvis en garnalen in de pan te doen. Eerlijk gezegd kun je er ook goede sier mee maken als je er een kip voor het braden mee insmeert.