Feestelijk gevulde kalfsfricandeau

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.


Dit gevulde vlees warm snijden is bijna niet te doen.
Laat het goed afkoelen (dag van tevoren braden),
en snijd het daarna aan plakken.
Leg ze dakpansgewijs op een mooie schaal,
dek die af met aluminiumfolie en laat het vlees in de oven weer warm worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
600 gr kalfsfricandeau

200 gr verse saucijsjes

50 gr gemengde soepgroenten fijn gesneden

1 perzik klein gesneden

4 champignons aan stukjes

50 gr kleine kaasblokjes

1 eierdopje olijfolie

1 zakje kruidenbotermix met knoflook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vraag uw slager of hij de fricandeau tot een grote lap voor u open snijdt. Ontdoe de saucijsjes van de velletjes. Meng de groenten, vruchten en kaasblokjes er doorheen. Bestrijk de grote lap fricandeau met dit mengsel en rol de lap spiraalsgewijs op. Plaats her en der touwtjes, maar trek ze niet te strak aan.

Bereidingswijze

Vermeng de olijfolie met de kruidenbotermix en bestrijk hiermee het vlees. Breng de oventemperatuur naar 185 gr C. Leg het vlees in een braadslee en zet die in de oven. Na 40 minuten brengt u de temperatuur terug naar 140 gr C, waarna u de fricandeau nog 20 minuten laat staan.

Serveertip

Serveer het vlees met romige aardappelpuree en een gemengde groentenschotel.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerstsonja avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten