Kaaspoffertjes met tuinkruiden

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-12-2005


Dit bij kinderen populaire gerecht kan op verschillende manieren worden bereid.
Neem voor dit recept bij voorkeur een kruidenkaas zodat de smaak van de kaas en de kruiden in de poffertjes goed tot hun recht komen.
Kinderen kunnen dit gerecht zelf maken zeker als je in het bezit bent van een stevige poffertjespan.
Serveer er kruidenboter bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. bakmeel, zelfrijzend

2 eieren

200 gr. kaas, verse

5 dl. melk

4 el. tuinkruiden, verse, gehakte

olie

zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
zeef

poffertjespan of -plaat

handmixer

Voorbereiding

Zeef het bakmeel met een snufje zout.

Meng het ei samen met de kruiden tot een gladde massa. Schenk dit mengsel bij het bakmeel en roer het geheel met de handmixer tot een glad beslag.. Voeg eventueel nog wat extra melk toe.

Bereidingswijze

Meng het beslag nog even goed door. Vet de poffertjes pan of plaat in met olie en bak van het beslag mooie goudbruine poffertjes.

Laatste reacties

mvb275 avatar
mvb275 21-03-2006

Dit lijkt mij heerlijk dus niet alleen voor kinderen lekker ook voor mij. Ik neem je recept mee, bedankt. Groetjes Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten