Kaaspoffertjes met tuinkruiden
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 07-12-2005
Dit bij kinderen populaire gerecht kan op verschillende manieren worden bereid.
Neem voor dit recept bij voorkeur een kruidenkaas zodat de smaak van de kaas en de kruiden in de poffertjes goed tot hun recht komen.
Kinderen kunnen dit gerecht zelf maken zeker als je in het bezit bent van een stevige poffertjespan.
Serveer er kruidenboter bij.
Ingrediënten 4 personen
400 gr. bakmeel, zelfrijzend2 eieren
200 gr. kaas, verse
5 dl. melk
4 el. tuinkruiden, verse, gehakte
olie
zout
Benodigdheden
zeefpoffertjespan of -plaat
handmixer
Voorbereiding
Zeef het bakmeel met een snufje zout.
Meng het ei samen met de kruiden tot een gladde massa. Schenk dit mengsel bij het bakmeel en roer het geheel met de handmixer tot een glad beslag.. Voeg eventueel nog wat extra melk toe.
Bereidingswijze
Meng het beslag nog even goed door. Vet de poffertjes pan of plaat in met olie en bak van het beslag mooie goudbruine poffertjes.
Laatste reacties
Dit lijkt mij heerlijk dus niet alleen voor kinderen lekker ook voor mij. Ik neem je recept mee, bedankt. Groetjes Mieke