1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rijstschotel Batavia

Rijstschotel Batavia

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2005

Ingrediënten 4 personen


-200 g rijst
-zout
-3 sjalotten (fijn gesnipperd)
-2 tenen knoflook (geperst)
-2 rode Spaanse pepertjes
-1 stukje gemberwortel
-250 g pak choi
-250 g rauwe scampistaarten
-2 el olie
-1 el wokolie
-peper, suiker
-2 el sojasaus
-1 el chilisaus
-2 el sherry



Een pittige wok-rijstschotel met scampi's

Ontdek meer:

Voorbereiding

-kook de rijst circa 20 min in kokend zout water en laat daarna goed uitlekken
-halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes en snij in reepjes
-schil de gember en snij in kleine blokjes
-spoel de pak choi af en snij in brede repen
-pel de scampistaarten en verwijder het zwart darmkanaal en dep ze droog

Bereidingswijze

-verhit beide olien in een pan
-fruit sjalotten met de look en de reepjes pepertjes
-voeg vervolgens de gember en pak choi toe en roerbak alles circa 3 min flink
-voeg de scampi erbij en roerbak nog 2 min
-voeg zout, peper, suiker, sojasaus, chilisaus en sherry naar smaak toe
-roer de rijst erdoor en verwarm alles

Serveertip

Warm serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top