Krokante spinazietaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g Iglo spinazie ? la cr?me (deelblokjes)
4 plakjes bladerdeeg(diepvries)
75 g cashewnoten
4 saucijsjes
vloeibare margarine (Blue Band)
4 eieren
zout, peper
1 theelepel paprikapoeder + paprikapoeder om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde ovenschaal of springvorm ? ca. 24 cm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ?C (heteluchtoven 180 ?C).

Bereidingswijze

Laat de spinazie en het bladerdeeg ontdooien. Hak de cashewnoten grof. Snijd de saucijsjes in plakjes van ca. 1 cm en bak ze in een koekenpan in ca. 2 minuten rondom bruin.

Bestrijk de bodem van een ovenschaal met vloeibare margarine en bekleed deze met het bladerdeeg. Laat de uiteinden over de rand hangen. Prik het deeg met een vork in.

Klop de eieren los met zout, peper en paprikapoeder. Meng dit met de cashewnoten door de spinazie.

Verdeel de plakjes saucijs over het deeg. Verspreid het spinaziemengsel over de saucijsjes. Vouw de uiteinden van het deeg naar binnen, over de vulling. Bak de taart in ca. 40 minuten krokant en goudbruin. Laat hem uit de oven nog ca. 5 minuten rusten. Stuif er paprikapoeder over. Lekker met veldsla met sinaasappel en lente-ui.

Serveertip

In plaats van cashewnoten kun je ook geroosterde pijnboompitten gebruiken.

Neem voor een pittiger taart 0,5 theelepel cayenne- peper in plaats van paprikapoeder.

Maak de taart met filodeeg in plaats van bladerdeeg. Gebruik dan 4 velletjes voor de bodem en 4 om er losjes op te draperen. Bestrijk wel ieder velletje met vloeibare margarine.
Dit recept komt van Life & cooking

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

helderse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten