1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Negerinnepeertjes

Negerinnepeertjes

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2005

Ingrediënten 6 personen



  • 6 kleine peren
  • 50 gram suiker
  • 1 theekop water
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 noot boter


Verder heb je nodig




Een gepocheert peertje op andere wijze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

De peren schillen, maar heel laten met de steel.
Met een meloenbolletjesschep aan de onderkant van de peer de pitjes er uithalen.

Op een klein vuur gedurende 30 minuten in suikerwater laten koken.

Als de peren gaar zijn, maar ze mogen niet van de steel vallen, ze uit de stroop nemen en op een compoteschaal zetten.

De stroop inkoken tot ? tas ongeveer en er de in stukjes gebroken chocolade bijdoen.
Onder goed roeren laten smelten tot een gladde pasta.
er de boter bijdoen.

Serveertip

Vlak voor het opdienen de chocolade over de peren gieten.

Dit nagerecht warm opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top