1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tomatensalade

Tomatensalade

Door: palders

  • Frans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2005

Ingrediënten 4 personen


450 gram liefst kleine vleestomaten,
1 kleine ui,
2 volle eetlepels fijngesneden peterselie,
1 zeer volle eetlepel (=40 gram) zaanse fritessaus (25% vet) (of halvanaise of mayonaise),
2 eetlepels azijn,
1 afgestreken theelepel suiker


Verder heb je nodig


Sla schaal
Scherp mes om tomaten te snijden

Tomatensalade
Tomatensalade

Frisse Tomaten salade met ui en peterselie

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tomaten moeten niet te waterig zijn. Maak de salade kort voor gebruik anders komt er te veel vocht uit de tomaten en pakt de saus niet.
--------------------------------------------
Was de tomaten en de peterselie
Snijd de tomaten in plakken.

Sla de peterselie goed droog en snijd de ze zeer fijn.

Pel de ui en snijd deze in flinterdunne ringen.

Maak de uienringen los en leg deze samen met de plakken tomaat om en om in een slaschaal met daar tussen ook de peterselie en ook een toefje bovenop.

Roer in een schaaltje een sausje van de fritessaus, de azijn en de suiker.

Serveertip

Heerlijke salade als bijgerecht is dit voldoende voor 4-6 personen.

Maar je kunt deze tomatensalade ook als groente eten. Lekker met gebakken aardappels of patat frites en een biefstuk.
---------------------------------------------
Dit recept heb ik van: http://www.dekooktips.com/recepten/tomsalad.htm

Bron

Http://www.dekooktips.com/recepten/tomsalad.htm



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van palders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top