Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Taaitaai-poppetjes

Taaitaai-poppetjes

Door: luckyjo

  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2005

Ingrediënten 4 personen


75 gram honing - 75 gram stroop - 75 gram bruine suiker - 75 gram boter - 300 gram bloem - 1/2 zakje bakpoeder - 4 theelepels koek- en speculaaskruiden - extra bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Deegroller - uitsteekvormpjes - bakpapier - rooster


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de honing, stroop, suiker en boter in een pannetje. Verwarm alles zachtjes tot de boter en de suiker zijn gesmolten. Roer het geheel goed door. Haal het pannetje van het vuur en schenk het honingmengsel in een kom. Laat het een beetje afkoelen.
2. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de koekkruiden. Meng dit bloemmengsel door het honingmengsel. Was je handen en droog ze goed af. Kneed alles goed door elkaar. Laat het deeg dan 1 uur in de koelkast stevig worden.
3. Haal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 175 ?C (gasoverstand 3). Strooi een beetje bloem op een grote plank. Rol met een deegroller het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek er met vormpjes leuke figuurtjes uit.
4. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg de taaitaaikoekjes hierop. Doe ovenwanten aan en schuif de bakplaat in de oven. Bak de taaitaaikoekjes in 20-25 minuten knapperig. Haal de taaitaaikoekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Grote taaitaaipop
Bak een grote taaitaaipop van het deeg en versier de pop met glazuur en snoepjes, zoals smarties, gekleurde hagel of decoratieroosjes (bakproduct). Glazuur maak je door een klein beetje water door poedersuiker te mengen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top