Tarte Tatin

 • Frans, Banket
 • 60-120 min.
 • Tarte Tatin

  Tarte Tatin

  Tarte Tatin

 • Tarte Tatin

  Tarte Tatin

  Tarte Tatin

Naar een recept uit het NRC van Cees Holtkamps.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg: 50 gram roomboter, 50 gram poedersuiker, mespuntje zout, 125 gram patentbloem, 1 ei. Voor de vulling: 45 gram roomboter, 45 gram fijne tafelsuiker, 3/4 theelepel kaneelpoeder, 3 Jonagold of Goudrenetten (appels).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ronde taartvorm van 22 cm

Voorbereiding

Maak het deeg door roomboter, poedersuiker en zout door elkaar te prakken, meng er dan bloem door en tot slot het ei. Leg het deeg, verpakt in folie, een uur koel weg.

Bereidingswijze

Vulling: Smelt de boter en giet dit in de taartvorm (geen springvorm). Vermeng suiker en kaneel en strooi dit mengsel over de bodem van de vorm. Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in vier parten. Leg de kwarten (bolle kant onder)in een cirkel in de vorm en met het puntige uiteinde naar binnen; gebruik 2 parten voor het midden. Leg het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een ronde lap van niet groter/kleiner dan 25cm doorsnee. Bedek de appels met het deeg. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 230 graden (hetelucht 210) gedurende 20-30 minuten. De boter en suiker zullen caramelliseren. Laat 5 minuten afkoelen en los de taart door een omgekeerd bord op de vorm te plaatsen en het geheel om te draaien. Gebruik ovenwanten of een theedoek!

Serveertip

Serveer met eigengemaakte vanillesaus (zie mijn pagina voor recept), roomijs of slagroom stijfgeklopt met een zakje vanillesuiker. Warm is de taart het lekkerst!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jummy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten