Tarte Tatin

 • Frans, Banket
 • 60-120 min.
 • Geplaatst op 05-12-2005
 • Tarte Tatin

  Tarte Tatin

  Tarte Tatin

 • Tarte Tatin

  Tarte Tatin

  Tarte Tatin

Naar een recept uit het NRC van Cees Holtkamps.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg: 50 gram roomboter, 50 gram poedersuiker, mespuntje zout, 125 gram patentbloem, 1 ei. Voor de vulling: 45 gram roomboter, 45 gram fijne tafelsuiker, 3/4 theelepel kaneelpoeder, 3 Jonagold of Goudrenetten (appels).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ronde taartvorm van 22 cm

Voorbereiding

Maak het deeg door roomboter, poedersuiker en zout door elkaar te prakken, meng er dan bloem door en tot slot het ei. Leg het deeg, verpakt in folie, een uur koel weg.

Bereidingswijze

Vulling: Smelt de boter en giet dit in de taartvorm (geen springvorm). Vermeng suiker en kaneel en strooi dit mengsel over de bodem van de vorm. Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in vier parten. Leg de kwarten (bolle kant onder)in een cirkel in de vorm en met het puntige uiteinde naar binnen; gebruik 2 parten voor het midden. Leg het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een ronde lap van niet groter/kleiner dan 25cm doorsnee. Bedek de appels met het deeg. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 230 graden (hetelucht 210) gedurende 20-30 minuten. De boter en suiker zullen caramelliseren. Laat 5 minuten afkoelen en los de taart door een omgekeerd bord op de vorm te plaatsen en het geheel om te draaien. Gebruik ovenwanten of een theedoek!

Serveertip

Serveer met eigengemaakte vanillesaus (zie mijn pagina voor recept), roomijs of slagroom stijfgeklopt met een zakje vanillesuiker. Warm is de taart het lekkerst!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jiskepansje avatar
Jiskepansje 07-06-2013

Echt een super toetje! Altijd weer een suc6!Ook zonder ijs en saus overheerlijk.

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 12-11-2010

Bakadvies van Patisserie Holtkamp: Verwarm de oven voor op 230°C (hetelucht 210°C). Zet de taart midden in de oven en bak hem in 20 a 30 minuten goudgeel. Haal de taart uit de oven en laat hem +/- 5 minuten afkoelen. Plaats er dan een omgekeerd bord overheen en draai het geheel met behulp van keukendoek of ovenwanten snel om. Direct serveren met bv. roomijs of vanillesaus. Wij adviseren de taart tijdens het hoofdgerecht in de oven te plaatsen om het mooi op de rest van het diner te laten aansluiten. In de VK staat vandaag een leuk artikel over Holtkamp. Maak er een mooi weekend van en groet, Peter.

ruthbrock avatar
ruthbrock 12-12-2005

dank je,iets voor mij,liefs ruth

geeske avatar
geeske 06-12-2005

Komt in het mappie! Bedankt. Groetjes, Geeske

cootje48 avatar
cootje48 05-12-2005

ik neem hem mee, dank je Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten