Duiffilet zelf thuis gerookt op een slaatje

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-12-2005

Dit is een geniaal voorgerecht dat we lauw serveren ! Vermits we de duiffilets zelf roken in onze wok, zal U al Uw gasten ongetwijfeld verrassen !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
-1,5 duivenfilet per persoon
-witlof
-knolselderij
-appel
-mayonaise gemengd met arachideolie en notenolie
-cayennepeper
-2/4 deel ongebrande (groene) koffiebonen (circa 40 g)
-1/4 deel bruine suiker
-1/4 deel rijstkorrels
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*meng een handvol groene koffiebonen met evenveel bruine suiker en een half deel rijstkorrels en leg deze mengeling in een wokpan, waarvan de bodem bedekt is met aluminiumfolie
-hierover een roostertje platsen en leg daar de duiffilets op
-bedek de pan met een deksel en op een heel zacht vuur 5 min laten roken (de bonen zeker niet laten verbranden), anders ontstaat een bittere smaak!!!)

Bereidingswijze

-maak een mengsel van geraspte knolselder, appel en witloof
-maak een lichte mayonaise met 2/3 arachie en 1/3 notenolie en werk af met wat cayennepeper
*snij de gerookte duiffilets in heel fijne schijfjes en drapeer ze over de groentemengeling en de mayonaise en overgiet met wat notenolie

Serveertip

lauw serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten