Spitskoolsalade
- Nederlands, Salade
- 0-10 min.
Deze salade maakt een vriendin van mij altijd. Zelf doet ze er ook altijd feta of huttenkase doorheen. Ik ben daar niet zo gek op en laat het er dus uit. Maar de salade is echt heerlijk fris en supersnel te maken!
Ingrediënten
1 spitskool
1 komkommer
1 zakje/pakje pijnboompitjes
dressing naar smaak (ik vind de tuinkruiden dressing van Calv? erg lekker)
Benodigdheden
snijplank, mes, mengkom, koekenpan
Bereidingswijze
- Snijd de spitskool heel fijn (eerst doormidden en daarna dunne reepjes eraf snijden)
- Snijd de komkommer in reepjes
- Meng de spitskool en de komkommer in de mengschaal
- Rooster de pijnboompitjes in de koekenpan
- Meng wat dressing door de spitskool en komkommer
- Garneer met de pijnboompitjes
Serveertip
Deze salade is lekker bij alles. Bijvoorbeeld een erg welkome afwisseling tijdens het vlees-gourmetten met de feestdagen.
Zelfbedacht geldt hier voor mijn vriendin Liset!