Gevulde eieren

  • Belgisch, Buffet
  • 20-30 min.

Voor 8 personen, een heerlijk koud onderdeel van een koud buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
-8 eieren
-1 dl azijn
-200 g roomkaas
-2 el olijfolie
-1 el kerriepoeder
-zout en peper
-50 g gehakte hazelnoten
-3 el rode kaviaar (keta)
-3 el paprikapasta
-3 el groentesap
-paprikapoeder
-1 plak gekookte ham
-2 bakjes tuinkers
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*kook de eieren circa 9 min in kokend water met de azijn
*afgieten en schrikken onder de koude kraan, pel ze en snij ze doormidden
*verwijder de eierdooiers en prak ze met een vork

Bereidingswijze

DE EERSTE VULLING:
*meng de helft van de geprakte eierdooiers met 100 g kaas, de olie, zout, peper en kerriepoeder naar smaak
*roer de noten erdoor en schep de massa in 8 halve eieren en garneer met de kaviaar
VOOR DE TWEEDE VULLING:
-meng de rest van de geprakte eierdooier met 100 g kaas, paprikapasta, groentesap en zout, peper, paprikapoeder naar smaak
*snij de ham in smalle reepjes
*schep de massa in de halve eieren en garneer met de ham

Serveertip

*spoel de tuinkers af en schud deze droog en verdeel op een groot bord en leg de gevulde eieren erop en serveer meteen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten