Gevulde eieren
- Belgisch, Buffet
- 20-30 min.
Voor 8 personen, een heerlijk koud onderdeel van een koud buffet.
Ingrediënten 8 personen
-8 eieren-1 dl azijn
-200 g roomkaas
-2 el olijfolie
-1 el kerriepoeder
-zout en peper
-50 g gehakte hazelnoten
-3 el rode kaviaar (keta)
-3 el paprikapasta
-3 el groentesap
-paprikapoeder
-1 plak gekookte ham
-2 bakjes tuinkers
Voorbereiding
*kook de eieren circa 9 min in kokend water met de azijn
*afgieten en schrikken onder de koude kraan, pel ze en snij ze doormidden
*verwijder de eierdooiers en prak ze met een vork
Bereidingswijze
DE EERSTE VULLING:
*meng de helft van de geprakte eierdooiers met 100 g kaas, de olie, zout, peper en kerriepoeder naar smaak
*roer de noten erdoor en schep de massa in 8 halve eieren en garneer met de kaviaar
VOOR DE TWEEDE VULLING:
-meng de rest van de geprakte eierdooier met 100 g kaas, paprikapasta, groentesap en zout, peper, paprikapoeder naar smaak
*snij de ham in smalle reepjes
*schep de massa in de halve eieren en garneer met de ham
Serveertip
*spoel de tuinkers af en schud deze droog en verdeel op een groot bord en leg de gevulde eieren erop en serveer meteen