Varkenshaas en Chinese kool uit de wok

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g varkenshaas, 3 eetlepels roerbakolie, 4 lente-/bosuitjes, 200 g champignons, 400 g Chinese kool.
  • voor de saus: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1/2 theelepel gemberpoeder.
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de varkenshaas in blokjes of reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak het vlees 5 minuten en schep het uit de pan. Pel de ui en knoflook, snipper deze en fruit ze in het bakvet van het vlees. Boen de sinaasappel schoon onder heet water, rasp de schil en pers de vrucht. Voeg rasp, sap, sambal oelek, tomatenketchup, sojasaus, sherry en gemberpoeder bij de ui en knoflook en verwarm dit tot een saus.

    Bereidingswijze

    Leg de varkenshaas erin en laat zachtjes 10 minuten stoven. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 2 cm. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren of halveer ze. Verdeel de Chinese kool in brede repen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bosui, champignons en kool 3 minuten. Serveer de groenten in een kom of op een bord met daarop de varkenshaas uit de wok.

    Serveertip

    • In plaats van varkenshaas is kalkoenfilet of ongepaneerde varkensschnitzel of een stevige vissoort zoals tonijn en zeeduivel of garnalen ook heel geschikt.
    • Strooi eens 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
      in een droge hete koekenpan, over dit gerecht.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten