Pindasaus - Sambal Kacang

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-11-2005

Saus voor diverse Indonesiche gerechten (Gado-Gado, Salade met Pindasaus of kipsate

Deel dit recept

Ingrediënten
  • Ca. 500 gr versgebrande ongezouten pinda\'s (eventueel een goede soort pindakaas met noot)

  • 4 teentjes knoflook, gepeld en platgeslagen

  • 12 lombok rawit of anders 2 Spaanse pepers (lombok rawits zijn heet)

  • 3 cm kentjoer (vers) of (galangal), geschild en fijngehakt of anders 1 eetlepel -poeder

  • 3 djeroek peroetblaadjes

  • 100 gr ketjap manis

  • 1 eetlepel zout

  • 500 ml water

  • 1 eetlepel limoen- of citroensap

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maal of mix de eerste ingredi?nten grof of indien gewenst fijn naar smaak.
Doe alle ingredi?nten in een steelpan behalve het citroensap.
Laat dit op een heel laag pitje ca. 1 uur pruttelen onder voortdurend roeren. Voeg, als de saus te dik wordt, nog wat water erbij. Laat de saus niet aanbranden!
Roer er vlak voor het opdienen het citroensap door.

Serveertip

Lekker bij kipsate, Kerepok of Gado Gado

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 07-12-2005

bedankt! Deon

maria1975 avatar
maria1975 04-12-2005

Meegenomen! Klinkt errug lekkerrrrrrrrrr! Liefs, Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten