Pindasaus - Sambal Kacang
- Indonesisch, Saus/dressing
- 60-120 min.
- Geplaatst op 30-11-2005
Saus voor diverse Indonesiche gerechten (Gado-Gado, Salade met Pindasaus of kipsate
Ingrediënten
- Ca. 500 gr versgebrande ongezouten pinda\'s (eventueel een goede soort pindakaas met noot)
4 teentjes knoflook, gepeld en platgeslagen
12 lombok rawit of anders 2 Spaanse pepers (lombok rawits zijn heet)
3 cm kentjoer (vers) of (galangal), geschild en fijngehakt of anders 1 eetlepel -poeder
3 djeroek peroetblaadjes
100 gr ketjap manis
1 eetlepel zout
500 ml water
1 eetlepel limoen- of citroensap
Voorbereiding
Maal of mix de eerste ingredi?nten grof of indien gewenst fijn naar smaak.
Doe alle ingredi?nten in een steelpan behalve het citroensap.
Laat dit op een heel laag pitje ca. 1 uur pruttelen onder voortdurend roeren. Voeg, als de saus te dik wordt, nog wat water erbij. Laat de saus niet aanbranden!
Roer er vlak voor het opdienen het citroensap door.
Serveertip
Lekker bij kipsate, Kerepok of Gado Gado
Laatste reacties
bedankt! Deon
Meegenomen! Klinkt errug lekkerrrrrrrrrr! Liefs, Maria