Gluhwein

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-2005

Gluhwein is ook geschikt om stoofpeertjes mee te maken.
Of kook een restant Gluhwein met wat extra suiker in tot een siroop.
Lekker over roomijs, met partjes peer.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 LITER SOEPELE, RODE WIJN.
1 CITROEN, IN PARTJES.
1 SINAASAPPEL, IN PARTJES.
1 KANEELSTOKJE.
4 KRUIDNAGELS.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
RUIME PAN.

Bereidingswijze

GIET DE RODE WIJN IN EEN PAN EN VOEG CITROEN- EN SINAASAPPELPARTJES TOE, EEN DOORMIDDEN GEBROKEN KANEELSTOKJE EN 4 KRUIDNAGELS.
VERWARM HET MENGSEL ZACHTJES (NIET LATEN KOKEN, WANT DAN VERDAMT DE ALCOHOL) EN LAAT DE SMAKEN MINIMAAL 15 MIN. IN DE WIJN TREKKEN.
ZEEF DE GLUHWEIN EN ROER ER SUIKER NAAR SMAAK DOOR.

Serveertip

LEKKER VOR EEN KOUDE WINTERDAG OF NA EEN BOSWANDELING.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 15-01-2009

lijkt me heerlijk! ik neem het mee groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten