Gevulde foccacia.

  • Mediterraan, Brood
  • > 120 min.

Zelfgebakken foccacia met een vulling van spinazie en kaas .Overheerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
-500 gram Frans Krokant van Aveve.
-300 ml wter.
-8 gram verse gist.
-10 gram boter.
-5 gram zout.
-20 ml witte wijn.
-wat fijngesneden olijven.
-spinazie.
-smeltkaas,bv. raclette.
-grof zeezout.
-verse salie.
-rozemarijn.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Kneedmachine-plasticfolie-mesje-bakpapier-bakplaat-oven op 225 graden.

Voorbereiding

-Meng bloem ,zout,gist,boter,water en wijn.
-Kneed tot je een soepeldeeg hebt.
-Bedek het deeg met plastic folie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Bereidingswijze

-Druk dan het deeg plat en meng er de fijngesneden olijven door.
-Maak het deeg bolvormig en laat 10 minuten rusten.
-Verdeel het deeg in 2 delen en rol elk stuk uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.
-Beleg 1 deeglap met blaadjes spinazie en smeltkaas en leg de andere lap erover.
-Leg bakpapier op een bakplaat en bestrijk met wat olijfolie.
-Leg er dan de gevulde foccacia op.
-Hak de salieblaadjes en rozemarijnnaaldjes fijn en strooi ze samen met wat grof zeezout op het deeg.
-Bedak met plasticfolie en laat 40 minuutjes rijzen op kamertemperatuur.
-Na 20 minuten rijzen druk je je vingerkneukels in het deeg,zo krijg je die typische foccaciavorm.
-Bak 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Serveertip

-Smakelijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bezemsteeltje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten