Zalmforel in een korst van geroosterde sesamzaadjes
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een slank en lekker visgerecht, dat eenvoudig te bereiden is, en toch origineel en eigenzinnig te noemen is !
Ingrediënten 4 recipe.people
-2 grote zalmforellen met kop (schoongemaakt)-2 el citroensap
-1 kleine ui (in ringen)
-1 kleine venkel (in stukken)
-6 el sesamzaadjes
-peper en zout
Benodigdheden
-aluminiumfolieVoorbereiding
*leg elke vis op een groot stuk alu-folie
*besprenkel met citroensap en verdeel de ui en venkel erover en bestrooi met peper en zout
*vouw de folie stevig dicht en leg de pakken op de bakplaat en stoof ze in de hete oven van 180 C 10 min
Bereidingswijze
*haal de vis uit de folie en verwijder voorzichtig het vel en bestrooi beide kanten met peper en zout en druk elke kant vol sesamzaadjes
*de vis terug in de hete oven op een ingevette bakplaat en bak aan elke kant 10 min tot de sesam mooi goudbruin is