Zalmforel in een korst van geroosterde sesamzaadjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een slank en lekker visgerecht, dat eenvoudig te bereiden is, en toch origineel en eigenzinnig te noemen is !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-2 grote zalmforellen met kop (schoongemaakt)
-2 el citroensap
-1 kleine ui (in ringen)
-1 kleine venkel (in stukken)
-6 el sesamzaadjes
-peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-aluminiumfolie

Voorbereiding

*leg elke vis op een groot stuk alu-folie
*besprenkel met citroensap en verdeel de ui en venkel erover en bestrooi met peper en zout
*vouw de folie stevig dicht en leg de pakken op de bakplaat en stoof ze in de hete oven van 180 C 10 min

Bereidingswijze

*haal de vis uit de folie en verwijder voorzichtig het vel en bestrooi beide kanten met peper en zout en druk elke kant vol sesamzaadjes
*de vis terug in de hete oven op een ingevette bakplaat en bak aan elke kant 10 min tot de sesam mooi goudbruin is

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten