1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. speculaas

speculaas

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2005

Ingrediënten


120gr HARDE boter, 1ei + 1eidooier, 500gr mix voor speculaas(AVEVE)


Verder heb je nodig


Houten speculaasvormen of steekvormpjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de boter het ei en de dooier door mekaar, voeg de mix toe en meng tot je een samenhangend deeg hebt. laat 15 min afkoelen in de koelkast. zorg dat je de plankjes goed invrijft met bloem en tik dan het overtollig bloem weg. vul de plankjes met wat deeg en schraap het teveel aan deeg er vanaf. draai de vorm om en leg het deeg op wat bakpapier. Meestal komt het deeg niet zo goed los, het kan zijn dat uw mengsel te hard kleeft, in dit geval doe je er wat bloem bij. is het te droog doe je er een beetje eiwit bij. het deeg mag niet kleven. ik heb als truk dat ik onderaan het plankje(aan de voet) laat ik het deeg er iets over komen. Zo heb je de mogenlijkheid dat je het deeg kunt vasthouden waneer je het uit de vorm wil halen en heb je onbeschadigde figuurtjes. het overtollig deeg snijd je dan gewoon weg.
als je geen plankjes hebt gebruik dan gewoon steekvormpjes. heel leuk en eenvoudig om met kinderen te doen.
succes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rafdebock


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rafdebock
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top