Amerikaanse kalkoen California

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2005

Kalkoenbouten op de wijze zoals in California

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 kalkoenbouten
-beetje olijfolie
-zout en peper
-1 flink borrelglas Port
-1 kopje gedroogde abrikozen
-1 kopje gedroogde pruimen
-1/2 kopje rozijnen
-1/2 kopje suiker
-1/2 kopje azijn
-1/2 afgestrelen eetlepel kaneel
-1/2 afgestreken eetlepel cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
romertopf

Voorbereiding

-zet de romertopf 10 min in water
-wrijf de kalkoen in met de olijfolie, zout en peper
-leg de bouten in de romertopf, afdekken en in de koude oven zetten, schakel deze in op 225 C en laat gedurende 90 min gaar worden

Bereidingswijze

*kook intussen de port, de vruchten, suiker , azijn en specerijen even op een zacht vuur door en giet deze saus over de kalkoenbouten
-laat dan nog 30 min gaar worden

Laatste reacties

ollie883 avatar
ollie883 29-11-2005

Hallo, ben dol op amerika, heb al menige reizen daar gemaakt, maar het eten kan mij nooit zo bekoren, hoewel dit recept mij heerlijk lijkt. Ga het ook uit proberen en neem jou recept mee. Thankssss... Groetjes OLga

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten