1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Kalkoen
  6. Amerikaanse kalkoen California

Amerikaanse kalkoen California

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2005

Ingrediënten 4 personen


-4 kalkoenbouten
-beetje olijfolie
-zout en peper
-1 flink borrelglas Port
-1 kopje gedroogde abrikozen
-1 kopje gedroogde pruimen
-1/2 kopje rozijnen
-1/2 kopje suiker
-1/2 kopje azijn
-1/2 afgestrelen eetlepel kaneel
-1/2 afgestreken eetlepel cayennepeper


Verder heb je nodig


Romertopf


Kalkoenbouten op de wijze zoals in California

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-zet de romertopf 10 min in water
-wrijf de kalkoen in met de olijfolie, zout en peper
-leg de bouten in de romertopf, afdekken en in de koude oven zetten, schakel deze in op 225 C en laat gedurende 90 min gaar worden

Bereidingswijze

*kook intussen de port, de vruchten, suiker , azijn en specerijen even op een zacht vuur door en giet deze saus over de kalkoenbouten
-laat dan nog 30 min gaar worden



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top