1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. marsepein

marsepein

  • Nederlands,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2005

Ingrediënten 4 personen


125 gr. blanke amandelen 125 gr. poedersuiker 1 eetl. sinaasappellikeur (slijter) 2-3 eetl. sinaasappelsap


Verder heb je nodig


Keukenmachine huihoudfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Amandelen in de keukenmachine doen en heel fijn malen poedersuiker toevoegen en amandelen en poedersuiker goed door elkaar mengen sinaasappellikeur en 1 eetl. sinaasappelsap toevoegen en alles tot een soepele massa mengen< eventueel< als het mengsel te droog blijft, wat meer sinaasappelsap toevoegen met de hand de marsepein even goed doorkneden daarna de marsepein tot een bal vormen en verpakken in huishoudfolie de marsepein in de koelkas 2-3 dagen laten rusten

Bereidingswijze

De marsepein weer op kamertemperatuur laten komen en verwerken tot aardappeltjes of figuurtjes

Serveertip

Een van de traditionele figuurtjes die van marsepein gemaakt worden is een varkentje kneed enkele druppels rode levensmiddelenkleurstof door de marsepein tot de gewenste roze kleur bereikt is vorm van de marsepein kleine of grote varkentjes en gebruik bijvoorbeeld zilverpillen voor de ogen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top