Sinterklaas-brownies

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2005

Een smeuige combinatie van chocola en kruidnootjeskruiden

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr.extra pure chocolade.in stukjes]100 gr.roomboter,op kamertemperatuur]100 gr.kruidnoten met chocolade of grof gebroken speculaasjes]4 eieren]300 gr,lichte
bruine basterdsuiker]150 gr.zelfrijzend bakmeel]halve tl.zout]
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven op 175 gr.C,bakplaat van 20x30 cm.,
handmixer.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen.bakplaat invetten met wat boter.Chocola met de boter al roerend smelten in een kleine pan ,hangend in een pan met kokend water(au bainmarie).De pan uit het water nemen en het chocolademengsel helemaal laten afkoelen.

Bereidingswijze

In een kom eieren met het zout ,licht en schuimig kloppen.Al kloppend suiker beetje bij beetje toevoegen.Met een spatel afwisselend chocolademengsel,bakmeel en kruidnoten luchtig door het eimengsel scheppen totdat het een egaal beslag is.Het beslag in het bakblik schenken en glad afstrijken.Het bakblik in de midden van de oven schuiven en de koek ca. 30 min.bakken totdat de bovenkant knapperrig is.Binnenin mag de koek zacht blijven.De koek af laten koelen tot lauwwarm.de koek in 24 stukken snijden en op een rooster verder af laten koelen.

Serveertip

Tot gebruik in een trommel bewaren

Laatste reacties

geeske avatar
geeske 28-11-2005

Oh oh oh..... laat die goedheiligman maar komen... of niet... dan hebben wij meer! Ik neem je recept graag mee, dank je. Groetjes, Geeske

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten