1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Gegrilde groenten

Gegrilde groenten

Door: jacoba_b

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2005

Ingrediënten 4 personen


2 rode paprika?s, 2 kleine courgettes, 1 kleine aubergine, 4 middelgrote uien, 4 knoflooktenen, 6 eetlepels olijfolie, (zee)zout, peper.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kapjes van de paprika en snijd de paprika's in de lengte tweemaal door. Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Schil de stukken paprika met een dunschiller. Snijd de stukken in repen. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze vervolgens in plakken van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de aubergine in de breedte in dunne plakken. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Verwijder de velletjes bij de knoflooktenen en pers de tenen boven een vrij grote kom met een knoflookpers uit. Giet de olijfolie erbij en roer olie en knoflook door elkaar. Doe nu alle gesneden groenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Alle stukken groenten moeten bedekt zijn met een dun laagje olie.

Bereidingswijze

Rooster, bak of gril de stukken groente op het uitgekozen apparaat (gourmetset, steengrill, teppanyaki) beetgaar of gaar. Zorg dat de aubergineplakken helemaal gaar zijn. Bestrooi de groenten op het bord met (zee)zout en desgewenst peper.

Serveertip

Eet hier gegrilde of gebakken plakjes voorgekookte aardappels, voorgekookte krieltjes of beetgaar gekookte pasta bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top