Huzarensalade

  • Nederlands, Salade
  • 30-60 min.
  • Huzarensalade

    Huzarensalade

    Huzarensalade

Een feestelijke salade voor 4 personen maar kan heel gemakkelijk verdubbeld worden (Of 3 of 4 keer) voor bijvoorbeeld een buffet.En natuurlijk is deze salade heerlijk bij een barbecue, lekker een dag van te voren maken en de volgende dag smullen bij de barbecue want dan zijn alle smaken goed ingetrokken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke aardappelen (vastkokend)
1 bouillonblokje.
2 gekookte bieten. (optioneel omdat bieten vaak bij de vis(haring)-huzarensalade worden gebruikt).Ik voeg ze soms toe als ik zin heb, meeste keren laat ik ze weg.
1 (zure) appel.
Uitjes en augurkjes uit het zoetzuur.
250 gram gaar (gekookt of gebraden) vlees of je kan eventueel cornedbeef nemen.
Klein blikje doperwten of ongeveer 100 gram diepvries.
Plm. 3 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn, wat mosterd, peper en zout (of plm. 4 eetlepels mayonaise of slasaus).
Eventueel voor de garnering wat hardgekookte eieren in plakjes (of door de helft). Tomatenketchup, Komkommerschijfjes, fijn gesneden wortel, (kan ook uit een potje) tomaten in plakjes, enz. Slabladeren die je eerst wast, droogt en dan op de schotel legt.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 502,55 kcal
Koolhydraten 27,24 g
Eiwitten 22,68 g
Vetten 32,29 g
Benodigdheden
Grote kom. Mes. pan.Mooie schaal, rond of ovaal.

Bereidingswijze

Voorbereiding
Aardappels in (hapklare) blokjes snijden en met koud water opzetten.
Na 3-5 minuten even kijken of ze gaar zijn.
Afgieten en uit laten stomen. ( of op bvb een bord met keukenpapier leggen zodat ze wat sneller afkoelen)
Zo mogelijk de aardappels verwerken als ze lauw zijn.

Bereidingswijze
Alles in een grote kom doen.
Zo nodig wat bruin van jus, aroma of sojasaus toevoegen.
Van elk ingredient iets achter houden voor de garnering. Olie en azijn tot een sausje roeren en dit, (of de slasaus of mayonaise) door de bovengenoemde ingredienten scheppen als de aardappels nog wat lauw zijn.
Proef of er nog naar jouw smaak wat zout/peper/kruiden moeten worden toegevoegd.
Gewassen slabladeren langs de rand van de schotel leggen.
De massa op de schotel scheppen, glad maken met een natte lepel en versieren b.v. door ze te bedekken met mayonaise en af te werken met eventueel biet, ei, komkommerschijfjes, wat zilveruitjes en of augurkjes. Eventueel wat ansjovis erbij (of erover) die je ook wat kan ontzouten door de visjes voor een tijdje in de melk te leggen.

Bron

Zelf bedachte compilatie van dit recept

Serveertip

Ik maak deze salade vaak op oudejaarsavond, ik gebruik dan een ronde schotel en maak dan een klok die bijna op twaalf uur staat van augurken en met wat ketchup uit een tube maak ik de stippen die per minuten  5 minuten aanwijzen. Als je de salade voor Kerst wil maken dan doe je er bijvoorbeeld als garnering wat hulstblaadjes op. Dat is superouderwets maar het is DE traditie in de familie geworden  ;) 
Ik bestrijk altijd de salade met wat mayonaise en breng daarna de garnering aan. Hij is helemaal aan te passen aan je eigen smaak maar dit is de ouderwetse Huzarensalade die ik dus al jaren maak.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar
alidada

Doorsturen

Home Recepten