Huzarensalade

  • Nederlands, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2013
  • Huzarensalade

    Huzarensalade

    Huzarensalade

Een feestelijke salade voor 4 personen maar kan heel gemakkelijk verdubbeld worden (Of 3 of 4 keer) voor bijvoorbeeld een buffet.En natuurlijk is deze salade heerlijk bij een barbecue, lekker een dag van te voren maken en de volgende dag smullen bij de barbecue want dan zijn alle smaken goed ingetrokken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 flinke aardappelen (vastkokend)
1 bouillonblokje.
2 gekookte bieten. (optioneel omdat bieten vaak bij de vis(haring)-huzarensalade worden gebruikt).Ik voeg ze soms toe als ik zin heb, meeste keren laat ik ze weg.
1 (zure) appel.
Uitjes en augurkjes uit het zoetzuur.
250 gram gaar (gekookt of gebraden) vlees of je kan eventueel cornedbeef nemen.
Klein blikje doperwten of ongeveer 100 gram diepvries.
Plm. 3 eetlepels olie en 2 eetlepels azijn, wat mosterd, peper en zout (of plm. 4 eetlepels mayonaise of slasaus).
Eventueel voor de garnering wat hardgekookte eieren in plakjes (of door de helft). Tomatenketchup, Komkommerschijfjes, fijn gesneden wortel, (kan ook uit een potje) tomaten in plakjes, enz. Slabladeren die je eerst wast, droogt en dan op de schotel legt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kom. Mes. pan.Mooie schaal, rond of ovaal.

Bereidingswijze

Voorbereiding
Aardappels in (hapklare) blokjes snijden en met koud water opzetten.
Na 3-5 minuten even kijken of ze gaar zijn.
Afgieten en uit laten stomen. ( of op bvb een bord met keukenpapier leggen zodat ze wat sneller afkoelen)
Zo mogelijk de aardappels verwerken als ze lauw zijn.

Bereidingswijze
Alles in een grote kom doen.
Zo nodig wat bruin van jus, aroma of sojasaus toevoegen.
Van elk ingredient iets achter houden voor de garnering. Olie en azijn tot een sausje roeren en dit, (of de slasaus of mayonaise) door de bovengenoemde ingredienten scheppen als de aardappels nog wat lauw zijn.
Proef of er nog naar jouw smaak wat zout/peper/kruiden moeten worden toegevoegd.
Gewassen slabladeren langs de rand van de schotel leggen.
De massa op de schotel scheppen, glad maken met een natte lepel en versieren b.v. door ze te bedekken met mayonaise en af te werken met eventueel biet, ei, komkommerschijfjes, wat zilveruitjes en of augurkjes. Eventueel wat ansjovis erbij (of erover) die je ook wat kan ontzouten door de visjes voor een tijdje in de melk te leggen.

Bron

Zelf bedachte compilatie van dit recept

Serveertip

Ik maak deze salade vaak op oudejaarsavond, ik gebruik dan een ronde schotel en maak dan een klok die bijna op twaalf uur staat van augurken en met wat ketchup uit een tube maak ik de stippen die per minuten  5 minuten aanwijzen. Als je de salade voor Kerst wil maken dan doe je er bijvoorbeeld als garnering wat hulstblaadjes op. Dat is superouderwets maar het is DE traditie in de familie geworden  ;) 
Ik bestrijk altijd de salade met wat mayonaise en breng daarna de garnering aan. Hij is helemaal aan te passen aan je eigen smaak maar dit is de ouderwetse Huzarensalade die ik dus al jaren maak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 30-12-2015

Recept is veranderd de (verdwenen) voorbereidingen staan er weer bij.

alidada avatar
alidada 30-12-2015

Ja tailoo dat klopt. Bij het VERNIEUWEN van smulweb (door smulweb zelf dus) zijn er UIT heel veel (oudere) recepten DE VOORBEREIDINGEN verdwenen! Het is een hele taak om al mijn recepten na te kijken. Bedankt voor het melden. Ik zal het veranderen.

tailoe avatar
tailoe 30-12-2015

Neem aan dat aard. vastkoker moet zijn en eerst gekookt,afgekoeld en daarna in blokjes gesneden??

Witje03 avatar
Witje03 28-12-2014

MMM! Ik heb hem al een keer gemaakt en de saade is ouderwets heerlijk! Ik heb hem meegenomen! Dank je wel!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 29-06-2014

Ik was op zoek naar een lekkere Huzarensalade en kijk daar vond ik die van jou en die ziet er wel heel lekker uit. Neem ik mee, bedankt .. groetjes, Margrit

ankie43 avatar
ankie43 24-05-2012

Hoi Louise, ziet er goed en lekker uit. Ga ik eens proberen met de vega-hamblokjes van good bite.Lijkt me nl ook erg lekker fris bij een bbq. Groet van Ankie

hyacintje avatar
hyacintje 05-01-2012

Dit heb ik nou nog nooit zelf gemaakt, ga het toch eens proberen...

canadutch avatar
canadutch 28-04-2010

Als Ruth denkt dat het goed is neem ik het zeker mee en probeer het deze zaterdag. Your Canadian buddy...Dirk

ndewitb avatar
ndewitb 14-11-2006

Heb het recept meegenomen, komt altijd van pas. Dank je wel

trien_k avatar
trien_k 27-12-2005

gisteren ge bruikt heel leker hoor greotjes trien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten