Wildpate met uienmarmelade

  • Frans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2005

Wildpate met uienmarmelade

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor een patevorm met een inhoud van 3/4 liter

* 3 laurierblaadjes * 1 takje tijm * 10 jeneverbessen * 1/2 theelepel versgemalen peper * 1 glas rode wijn * 1 glas rode port * 250 gr mager wildvlees naar keuze (bijv. haas) * 200 gr vette speklappen * 150 gr kalfs- of varkenslever * 8 gr zout * 1 ei * 25 gr bloem of rijstemeel (kindermeel) * 150 gr in plakjes gesneden ontbijtspek
Voor de uienmarmelade:
* 2 grote rode uien * 2 eetlepels olijfolie * 3 eetlepels bruine basterdsuiker * 3 eetlepels rozijnen * 1 glas rode wijn * 1 glas rodewijn azijn * zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de laurierblaadjes, de tijm, de geplette jeneverbessen, de peper, de wijn en de port in een kom. Snijd het wildvlees in blokken, schep ze door de marinade en laat minstens 6 uur, maar liever nog een hele nacht, intrekken. Neem het vlees uit de marinade, zeef het vocht en laat inkoken tot er nog circa 2 eetlepels over zijn. Snijd de speklappen in blokken. Hak het wildvlees grof in de foodprocessor en doe in een kom. Hak de speklappen fijn in de foodprocessor en doe eveneens in de kom. Maal de lever met het zout in de foodprocessor zeer fijn en doe in de kom. Meng het wildvlees, de speklappen en de lever met de ingekookte marinade, het losgeklopte ei en de bloem of het rijstemeel goed door elkaar. Dat kan met de hand of in de foodprocessor. Gebruik, als het in de foodprocessor gebeurt, een plastic mes.
Fruit voor de uienmarmelade de in halve ringen gesneden uien in de hele olie glazig. Voeg de overige ingredi?nten toe en laat 15 minuten stoven. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80?C. Bekleed de pat?vorm met het spek, vul met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek af met het overhangende spek. Zet de vorm circa 1? uur in de voorverwarmde oven. Laat de pat? afkoelen en stort op een platte schaal. Dep het uitlopende vocht op met keukenpapier. Serveer de pate met de uienmarmelade.

Bron

internet

Laatste reacties

HeerVanStand avatar
HeerVanStand 09-12-2013

IS 80 graden niet wat erg weinig? Moet dit 180 graden zijn?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten