Speculaas-kruimelbodem

  • Internationaal, Banket
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 18 ? 20 speculaasjes
  • 50 gram kristalsuiker
  • 75 gram gesmolten boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Foodprocessor

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190?C. Verkruimel de koekjes in een foodprocessor of blender. Vermeng in een kom de kruimels met de suiker en de boter.
Druk de kruimelige massa met de achterkant van een lepel uit op de bodem en tegen de rand van een vlaaivorm van 22 cm doorsnee. Druk een andere vorm op de kruimelbodem om deze gelijkmatig vlak te maken en haal de vorm er weer vanaf. Bak de bodem 8 minuten. Laat hem op een rooster afkoelen.
Verpak de afgekoelde bodem in plasticfolie en bewaar hem maximaal 2 weken in de koelkast.

Serveertip

Variatie: vervang de speculaasjes door 18 vanille- of chocoladewafeltjes, laat de suiker weg. Meng er 75 gram gesmolten boter door. Bak en bewaar de bodem verder als hierboven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

geeske avatar
geeske

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten