Speculaas-kruimelbodem
- Internationaal, Banket
- 10-20 min.
Ingrediënten
- 18 ? 20 speculaasjes
- 50 gram kristalsuiker
- 75 gram gesmolten boter
Benodigdheden
FoodprocessorBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190?C. Verkruimel de koekjes in een foodprocessor of blender. Vermeng in een kom de kruimels met de suiker en de boter.
Druk de kruimelige massa met de achterkant van een lepel uit op de bodem en tegen de rand van een vlaaivorm van 22 cm doorsnee. Druk een andere vorm op de kruimelbodem om deze gelijkmatig vlak te maken en haal de vorm er weer vanaf. Bak de bodem 8 minuten. Laat hem op een rooster afkoelen.
Verpak de afgekoelde bodem in plasticfolie en bewaar hem maximaal 2 weken in de koelkast.
Serveertip
Variatie: vervang de speculaasjes door 18 vanille- of chocoladewafeltjes, laat de suiker weg. Meng er 75 gram gesmolten boter door. Bak en bewaar de bodem verder als hierboven.